mand-på-Stand-up-paddel

STAND UP PADDLING ER ET HIT

Prøv det med www.Outdoor365.dk i sikre omgivelser på Gudenåen, før du farer ud og køber et bræt.

Stand Up Paddle (SUP), hvor man står på et langt surfbræt og padler sig frem, er sommerens store hit på vandet. Men mange glemmer at tænke på sikkerheden og på at få en ordentlig introduktion til sporten. Det kan føre til nogle farlige situationer på vandet, advarer Dansk Sejlunion og Søsportens Sikkerhedsråd.​
SUP er den hurtigst voksende vandsport på verdensplan, og i Danmark har mange kastet sig over aktiviteten, der giver god træning for hele kroppen.

“Det er utrolig let at komme i gang med SUP, og derfor er der også mange danskere, som går i gang uden at få en grundig introduktion. Men det er vigtigt at kende til både teknikken og til de sikkerhedsmæssige forholdsregler, man bør tage. Vi har desværre set flere tilfælde, hvor SUP-padlere er kommet i alvorlige vanskeligheder og har måttet reddes i land af redningshelikopter, bl.a. fordi padlerne er drevet til havs eller er løbet tør for kræfter. Situationer som dem kan man undgå, hvis man er godt forberedt”, siger Henrik Tang, klubkonsulent i Dansk Sejlunion.

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om Outdoorfestivalen, følge med i vores verden og have mulighed for at deltage i konkurrencer?
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

* indicates required