Findes der noget hyggeligere end at sidde rundt om bålet og bare falde hen? Nyde varmen og ildens knitren der får roen til at brede sig i kroppen. Især efter en dejlig dag i naturen hvor vi har indsnuset duften af jord, træer og mos. Hvor fødderne har bragt os langt ud i naturen. Og så skal vi bare slappe af og hygge foran bålet.

Kan du også mærke bålets virkning på dig, så er det ikke helt tilfældigt. For ifølge en norsk psykolog så viser undersøgelser nemlig, at både naturen og bålet har helt målbar effekt på os.

”Bare det at tage en lille gåtur eller sidde og slappe af har en helt bevist effekt i form af  lavere   blodtryk, en bedre hjerterytme og nedsættelse af stresshormoner. Det sker bare ved at være ude i naturen. Det er hyggeligt med bål. Forskning viser, at man faktisk bliver mere social rundt omkring bålet. Så det er ikke tilfældigt, at vi har så mange gode samtaler rundt om bålet.”siger psykolog Johanne S. Refseth i en video fra bymiljøetaten i Oslo Kommune.

Johanne er 34 år og har en profil under “psykolog med sovepose” på Facebook.

Hun er, som mange af vores naboer mod nord, et udpræget udemenneske. I flere af hendes videoer sidder hun ved et bål og giver indsigt i vores følelsesliv.

”I vores travle liv er det vigtigt, at vi sætter os ned og føler efter. Følelser er et vigtigt kompas for, hvordan vi har det.  Følelser fortæller helt præcist, hvordan er situationen her for mig,” siger hun i videoen, hvor hun anbefaler at sætte sig ved et brændende bål for at finde roen.

Psykolog med sovepose anbefaler faktisk gåture i naturen mod den stress, som vi kan opleve i en travl hverdag.

”Vi tænker faktisk lidt mere konstruktivt over problemerne, efter vi har været ude i naturen, sammenlignet med hvis vi har gået en tur i byen. Bare en tur på 10 minutter kan gøre noget. Det er ikke noget quickfix men en måde at få det lidt bedre med sig selv,” lyder det på smukt norsk.

Se videoen her.

Du finder psykolog med sovepose på Facebook her

Hos Videnskab.dk kan du læse mere om, hvilken virkning bål har på os.

Bymiljøetaten i Oslo Kommune finder du her

 

 

 

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om Outdoorfestivalen, følge med i vores verden og have mulighed for at deltage i konkurrencer?
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

* indicates required