Outdoorfestivalen i Ry kan slå fast: Danskerne vil ud!

Hos Outdoorfestivalen i Ry vil de i pinsen surfe med på bølgen af populære udelivs-aktiviteter. Som aldrig før kører vi mountainbike, løber, vandrer, ror kajak og klatrer i trætoppe. Og det mærkes til festivalen, der sidste år havde 8000 gæster fra hele landet, og på rekordtid har vokset sig til Nordeurpas største friluftsfestival.

Friluftslivet kan prøves, ses, høres og mærkes når Outdoorfestivalen i pinsen, omdanner Ry og Søhøjlandet til et mekka af udendørsaktiviteter. Det er en invitation til familien i tre generationer, der kan designe hver deres frilufts-festival. Her er det muligt at være med som gratist på festivalpladsen og lade sig inspirere af et aktivt udeliv. Det sjove er dog at være betalende, komme ud og være aktiv i over 80 forskellige aktiviteter.

”Friluftslivet har for os to spor. Du enten udfordrer naturen i på en mountainbike, i et 5 eller 10 km skovløb eller i for eksempel DM i adventurerace, som vi har med i år. Det andet spor er et, som mange danskere har brug for. Det er her, hvor du antistresser i naturen, til yoga, i vildmarksbade og på stille vandreture. Til Outdoorfestivalen har vi gjort det hele muligt.” fortæller festivalens idékvinde og festivalarrangør Isabel Morgenstern.

Fra online til outdoor

Til Outdoorfestivalen er der et levende katalog af aktiviteter, der inspirerer familien til at slukke for alle mobile enheder, for at komme ud i naturen og ind i fællesskabet.

”Når vi har en travl hverdag, kan det være svært at få slukket både vores egne og børnenes mobiler, og det bliver en vane konstant at være online for både børn og voksne. Til Outdoorfestivalen viser vi, hvad hyggen omkring bålet kan give, når børnene sidder i deres krible-krable værksted og ser på de insekter, de har indsamlet. Teenageren kan udfordre sig selv og kammeraterne i bolde på vandet, i rollespil i skoven, braziliansk kampsport eller på en ægte tæske workshop. Det giver noget at snakke om med både forældre og bedsteforældre. Og med over 200 programpunkter og en Tentipi-camp med vidt forskellige overnatningsformer i naturen, er vi sikre på, at der er inspiration at hente til aktive oplevelser udenfor,” siger Isabel Morgenstern.

Tarzanland, yoga, vandring og stand up padling hitter

Det særlige ved Ry og Søhøjlandet er, at der er let tilgang til både by, skov og søer. Og alle områder er taget i brug under festivalen. Nogle af de mest populære aktiviteter til Outdoorfestivalen er et stort trætop-område med kæmpegynger, svævebaner, forhindringsbane, rollespil og et gratis-område ”lille-og-vild-område”, der er skabt med støtte fra Europæisk Kulturregion.

Stand up padling (SUP) er kommet til Danmark for at blive, og i både havet og på søerne har brættet, der kræver balance taget over for kajak og kanoer. ”Vi ser også at flere og flere søger mod mindfulness og meditation, og mange foretrækker at antistresse i vores saunaer og vildmarksbade med udsigt til Himmelbjerget,” fortæller festivalarrangøren.

Fakta

Hvis du vil til Outdoorfestival og være aktiv, skal du købe aktivitetsbilletter og have badetøj, tøj og sko på til bevægelse. Festivalen opfordrer alle til tage cyklen med og ankomme med toget, kun fem fra festivalpladsen. Det hurtigste sted at orientere sig er på festivalens hjemmeside www.outdoorfestivalen.dk

Outdoorfestivalen indtager fire områder i Ry by og festivalens centrum er omkring festivalpladsen i byens centrum, hvor der er afgang til mange aktiviteter, der er krydret med international streetfood fra Aarhus Mad og Marked og en stor bodgade med friluftsudstyr.