Her hos Outdoorfestivalen ligger udelivets glæder som vores helt store drivfaktor. Og som de store naturelskere vi er, så ved vi også, at man indimellem kan stå i en situation, hvor man er meget langt fra et toilet, og man kan ikke vente, til man kommer frem til det næste toilet.

Hvad gør man så? Og hvad må man, når man trænger til at træde af på naturens vegne i naturen?

”Det allervigtigste man skal sikre sig, er at man ikke er til gene for andre. Altså er der nogen der kan se en, og som kan blive stødt af det, de ser. Her handler det om fælles blufærdighed,” siger Lars Bendix Poulsen fra Naturstyrelsen.

Potentielt kan man altså komme til at skade andres blufærdighed, hvis man trækker bukserne ned og forretter sin nødtørft. Og det er ulovligt. Faktisk kan man komme til at overtræde både straffeloven og naturbeskyttelsesloven, men alt det kan undgås så længe, man bare sørger for at tænke sig om. Der er ingen, der skal se, hvad man laver.

”Generelt må man ikke forrette sin nødtørft i naturen. Men der gælder også det princip, at ”skal man, så skal man”. Så kan man ikke finde et toilet, så er man nødt til at bruge naturen,” siger Lars Bendix Poulsen.

Derfor lyder rådet, at man skal placere sig væk fra stier og veje og finde et sted, hvor træer eller buske kan skærme for at andre kan se en. Afføring skal graves ned eller dækkes til med blade, grene eller andet. Toiletpapir må ikke efterlades i naturen, så det skal man tage med.

Alternativt kan man bruge et stort blad, men tjek lige først, hvor stærkt det er, så fingrene ikke går igennem.

For kvinder gælder det også, hvis man har menstruation og trænger til at skifte bind eller tampon, så skal det også foregå uden at vække andres blufærdighed. Brugte bind eller tamponer må naturligvis ikke smides i naturen.

Et godt råd kunne være at have en rulle hundeposer med.

Under Outdoorfestivalen sørger vi for, at der er rigelig med toiletvogne og allerede nu kan vi afsløre, at der kommer flere toiletvogne i 2020, end vi tidligere har haft. Hvorfor? Fordi vi udvider og forventer flere dejlige friluftselskende gæster.

Du kan læse mere om regler i naturen hos Naturstyrelsen her.

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om Outdoorfestivalen, følge med i vores verden og have mulighed for at deltage i konkurrencer?
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

* indicates required

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

Vil du have nyheder om Outdoorfestivalen, og mulighed for at deltage i konkurrencer?
Så tilmeld dig nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding