Vil du gerne lære at meditere, men synes du, at det er svært at komme i gang? Er det svært at styre tankerne? Så kan meditation i naturen være en måde at starte for dig på. For alting føles kraftigere, når man sætter sig til at lytte til naturen, og her kan man meditere uden at bruge en bestemt teknik.

Du skal bare finde dig et stille sted, og så sætte dig ned og bruge dine sanser. Lyt, duft, hør naturen. Så er du allerede på vej i meditation.

Guided meditation i naturen

Julie Mariel og Rie Jespersen guider i meditation i naturen. I dag er vi heldige, at vi skal meditere under deres kyndige vejledning. De er tvillinger, de er begge uddannede antropologer og uddannede healere.

Du kan møde dem på Outdoorfestivalen 2020, hvor de vil tilbyde guidede meditationer i naturen.

Deres tilgang til meditation er spirituel, men bare du er i kontakt med naturen, så er du allerede godt på vej i meditationen og i gang med at heale dig selv.

”Du bliver forankret i naturen og oplever forbindelsen. Du modtager fra naturen, og du giver til naturen under en meditation ude. I naturen bruger du også alle dine sanser og det er godt,” forklarer Rie, inden vi går i gang.

Lad tanken flyde

Hun forklarer, at tankerne kan man ikke bare slukke for. De må gerne være der.

”Derfor er sanserne et godt sted at føre bevidstheden hen. Det er et godt og naturligt sted at starte. Men bare det at du opdager tanken og lader den flyde videre, så er du godt på vej til at blive herre over dit sind.”

Vi finder et godt sted at sidde i skoven, hvor der er ro. Det regner lidt, men det gør ikke noget, så længe vi er klædt på til det. Vi har siddeunderlag med og sætter os med lukkede øjne og tuner ind på os selv.

Tankerne kører i hovedet. Det må de godt siger Rie. Alt er godt, og det vi oplever er godt.

”Jeg inviterer dig til at lytte til regnens dråber, og vinden i træerne. Mærk roen sænker sig i din krop. Mærk nu kontakten med jorden og forestil dig, at der fra dit haleben og dine fødder gror rødder helt ned i jorden. Helt ind til jordens kerne, ind til jordens sol. Mærk hvordan energien strømmer op og fylder dig med lys.”

Julie guider os med mild og beroligende stemme.

Vi sidder lidt og mærker energien. Det er godt at skulle mærke efter. Tankerne stilnes for en stund.

”Og forestil dig nu, at der fra din ryg og dit hoved, vokser grene som et stort træ helt op over skyerne og mærk solen over skyerne. Mærk den lyse energi, der strømmer fra oven, og lad den strømme ned i dig. Mærk nu hvordan energien fra jorden og himlen fylder dig med healende lys.”

Ro og samhørighed med naturen

Vi har forskellige indre oplevelser. Men vi oplever alle en dyb ro og samhørighed med den natur, vi sidder lige midt i. Julie fører os tilbage igen og vi åbner øjnene efter 20 minutter med dyb meditation.

Vi føler os alle fornyet med god energi. Det bliver ikke sidste gang, vi mediterer i naturen.

Du kan læse mere om, hvad Rie tilbyder her Du kan læse mere om, hvad Julie tilbyder her

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om Outdoorfestivalen, følge med i vores verden og have mulighed for at deltage i konkurrencer?
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

* indicates required