Kom med på vandreture i Søhøjlandet

 

Søhøjlandet er Danmarks Harzen eller Zell am See med skønne vidder, bakketoppe og udsigter til Gudenåen. Her vandrer du i skovområder ad snørklede stier. Det kan gå ligeud-af-landevejen, og der kan være op-og nedstigninger, der giver dig en fornemmelse af at være i ingenmandsland eller på vandring i vilde landskaber.

Turen fra Ry går gennem landskabet ud til Himmelbjerget er den længste strækning, mens en tur til Langebakke med udsigt over søer og skovområder, tager et par timer. Der er flere valgmuligheder hver dag, og vandreturene er for både nybegyndere og dig, der fx træner til Caminoen.

 

 

Få guidede ture til Outdoorfestivalen

Det gode ved vandreture er, at det er lettilgængeligt for de fleste. Hos VisitAarhusregionen kan du finde kort på de forskellige ruter der er i Søhøjlandet, og så er det bare afsted. Har du brug for vejledning med en guide og nyde en vandretur i selskab med andre naturelskere, så tilbyder Outdoorfestivalen forskellige guidede vandreture.
 
Med et armbånd har du adgang til alle Outdoorfestivalens vandreture fredag, lørdag og søndag (14.-16.august). Der er både kortere og længere ture med inspirerende workshops med erfarne vandreguider.
 

 

Det skal du pakke til din vandretur:

Eventyrsport har lavet en vejledende pakkeliste, som du kan tilpasse til lige præcis din vandretur. Du kan læse hele listen her: PAKKELISTE TIL VANDRETUR (FORÅR, SOMMER OG EFTERÅR)

De to vigtige…

 

Rygsæk: Den skal være stor nok til, at det hele kan pakkes i rygsækken. Typisk er der tale om en rygsæk større end 55 liter, og størrelsen afhænger af årstiden, turens længde og valget af overnatning. Rygsækkens bæresystem og polstring skal matche vægten af dit udstyr. Det kan være rart, at rygsækken har et rum til en vandblære. Det kan desuden være smart at have en ultralet og kompakt lille rygsæk med til kortere spontane ture væk fra lejren.

Vandrestøvler: Stivheden og materialet skal matche dit underlag. Støvler anbefales frem for sko, da de giver den bedste beskyttelse mod vand, sten, krat og forstuvninger.

- Eventyrsport.dk

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om Outdoorfestivalen, følge med i vores verden og have mulighed for at deltage i konkurrencer?
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

* indicates required