Brev til Ry Outdoor: ”Tusind tak for en helt fantastisk oplevelse. Vi var 8 med forskellige handicap, forskellige aldre, en kæreste og en veninde, der tog turen til Ry Outdoor.”

Sådan begynder et brev fra Tina Andrea, der deltog på Ry Outdoor Festival i 2016. Og brevet har vi rammet ind. For det var i vores første år, og brevet fra Tina viste, at vi havde ramt noget af det, vi drømte om.

Festival med stor tilgængelighed

Alle kan være med i friluftsliv. Alle kan opleve og næres af den skønne natur, der omgiver os. Og alle kan være aktive. Det var det, som vi ønskede af en outdoorfestival. En festival, hvor der er en bred palette af aktiviteter i naturen, så man kan afprøve sig selv og måske skubbe til ens egne grænser. Som Tina beskriver, så prøvede gruppen både kajak og yoga. Lørdag aften hyggede de sig om bålet, og flere overnattede i svævetelt.

”Vi var fra start spredt ud på de forskellige arrangementer, men vi var et par stykker, der startede lørdag morgen klokken 8.00 med et leje et par kajakker ved Ry Kanofart. Her var der sørget for puder i alle størrelser så vi kunne rigge kajakkerne til, så jeg blandt andet kunne sidde rigtigt selvom om jeg ikke kan bruge benene. Det var en helt fantastisk oplevelse at glide stille gennem søer og år, hvor solen skinnede og stilheden var tydelig. Det er en utrolig smuk natur, der omgiver Ry og sikke et dyreliv. Vi var helt høje, da vi kom tilbage efter en tur på 10 km.
Vi gik fra kajak til yoga, hvilket var noget af en oplevelse. Underviseren var rigtig dygtig og vi fik lært et par tricks eller to.”

Kørestol ingen hindring

Når vi holder outdoorfestival i pinsen 2020, så har vi igen både kajak og yoga på programmet, ligesom der vil være bål at synge til og bål at lave mad over. Der vil også være mange aktiviteter i højderne i skoven. Det prøvede gruppen også, da de søndag sluttede af med at klatre i træer.

”Det skal siges, at det er hårdt arbejde at klatre i træer, når ikke man kan styre benene eller mærke fødderne, men det lykkedes. De, der stod for det, var super prof, og alle man var på hold med gav en hånd, så vi kom alle helt op. Det var en fed følelse at nå helt til tops og det var en fed følelse, at gå på line i højderne, når man på jorden overhovedet ikke kan følge en lige linje”.

Imponeret over de frivillige

“Vi sluttede søndagen af med den vildeste oplevelse i svævebane og en kæmpe gynge. Følelsen af frihed. Det var enestående at se, hvor bange folk var og vupti.. med forståelse og en masse tålmodighed flyttede skovdrengene rigtig mange gæster og folk kom ned med en helt anden udstråling.

Er dybt imponeret over alle de frivillige, der alle har smil tilovers og alle dem, der stiller op, for at vi kan få så fed en oplevelse. Vi er så begrænset i hverdagen, og naturen kan sommetider virke helt uoverskuelig. Men her fik vi naturen og oplevelser lige i smasken.”

Tak for brevet til Andrea. Vi glæder os til at tage imod jer igen i 2020. Vil du vide mere om, hvordan du kan gøre dit friluftstilbud handicapvenligt så besøg handigear.com.

Nyhedsbrev

Vil du vide mere om Outdoorfestivalen, følge med i vores verden og have mulighed for at deltage i konkurrencer?
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

* indicates required